APK van Rijssel

Het neutraal APK-station in Best beschikt over 3 keuringsstraten voor personenwagens, bestelbussen (tot 3.500 kg. en 2.85 m hoog) en caravans. Hier kunt u terecht zonder afspraak. Verder is er een aparte hal voor bedrijfswagens, opleggers en aanhangers boven de 3.500 kg waarin APK-keuringen en tachograaf ijkingen plaatsvinden. Hier kunt u terecht op afspraak. Kleine reparatie’s zoals een lampje of een ruitenwisser vervangen etc. wordt hier als service uitgevoerd.

Historie

Sinds de invoering van de verplichte APK-keuring in 1985 voor personenwagens is Wim van Rijssel gestopt als werkplaatschef uit de autobranche. Voor bedrijfswagens is de invoering APK-keuring sinds 1981 verplicht geworden. Wim is begonnen met één mobiele bus compleet ingericht voor het uitvoeren van APK-keuringen voor vrachtwagens, personenwagens, tachograaf ijken c.q. reparaties bij transportbedrijven die zelf hun wagenpark onderhielden. In 1986 werd de tweede mobiele bus ingezet vanwege een grote groei.

In januari 1988 opende een nieuw Neutraal APK- station met gediplomeerde en ervaren keurmeesters in Best op het industrieterrein ’t Zand.
In verband met de veiligheid en om een betere diagnose voor de remmen te testen van bedrijfswagens boven de 3.500 kg, werd in 1996 de remmentestbank verplicht. Door deze nieuwe regeling werden de mobiele busjes vervangen door twee compleet ingerichte vrachtwagens met remmentestbank, die d.m.v. een container afzet- systeem op de grond geplaatst kunnen worden en voorzien van een stroomaggregaat die zorgt voor aandrijving van de remmenbank. Deze twee vrachtwagens zijn door Wim geheel zelf ontworpen en opgebouwd.

Het klantenbestand, Mobiel en het APK-station, werd steeds groter dus werd er druk naar een andere locatie gezocht.
In 2006 zijn wij verhuisd naar de nieuwe locatie op de Fabrieksweg 1-3, ook in Best, en is zoon Ralph eigenaar geworden van het nieuwe APK-station. Naast vader en zoon staan nog 7 gediplomeerde en ervaren keurmeesters garant voor een betrouwbare diagnose van dit station. Wij nodigen u dan ook graag uit om uw auto te laten keuren bij Neutraal APK- station Van Rijssel.

Van Rijssel APK keuringen is uitgegroeid tot een van de grootste Neutrale APK-stations van Nederland, waar alleen de APK uitgevoerd wordt zonder reparatie of verkoop van onderdelen.

Mobiel APK-keuringsstation

Naast het bedrijf in Best beschikt APK-station Van Rijssel over twee mobiele APK-keuringsstations: A.R.K. BEST BV. Dit zijn twee vrachtauto’s, compleet ingericht met hypermoderne testapparatuur voor het uitvoeren van APK-keuringen en tachograaf ijkingen, op locatie bij transportbedrijven en garagebedrijven kunnen keuren. Deze keuringen gelden hoofdzakelijk voor bedrijfswagens, opleggers en aanhangers.

Vraag een APK-keuring aan