0499 - 37 37 57

Tips voor de APK-keuring

APK-tip 1

Is kentekenbewijs deel 1 aanwezig? Dit deel met de voertuiggegevens moet compleet zijn. Dit houdt in dat er niets afgescheurd mag zijn, en dat er ook geen eigenmachtige wijzigingen en/of aanvullingen op mogen zijn gemaakt. Dit deel is niet meer verplicht om bij te hebben voor de keuring maar maakt het werk voor onze keurmeesters een stuk makkelijker en sneller! Ook is het fijn als u een vorige, oude keuringsrapport bij hebt.

APK-tip 2

kentekenplaatZijn de kentekenplaten goed leesbaar?
Kentekenplaten waarvan de cijfers en/of letters niet goed leesbaar zijn is een redene voor afkeur.

Is de trekhaak niet voor de kentekenplaat gemonteerd? Het kenteken moet goed leesbaar zijn voor een persoon die 20 meter achter het voertuig staat.

Een goedgekeurd kentekenplaat ziet eruit zoals op de afbeelding.

APK-tip 3

Zijn de ruitenwissers niet gescheurd en werkt de ruitensproeier naar behoren?
Ruitensproeiers zijn niet verplicht voor auto’s van voor september 1971.

APK-tip 4

achterlichtenWerkt de verlichting?
Verplicht voor elke auto zijn:
-2x stadslicht
-2x achterlicht

APK-tip 5

gordelWerken alle gordels?
De gordels moeten blokkeren wanneer er hard en snel aan getrokken wordt. De gordels mogen geen sporen van slijtage tonen. Rafeling en scheuren zijn reden tot afkeuren. De gordelsluitingen moeten goed functioneren. Gordels zijn niet verplicht in auto’s waarvan de datum afgifte kentekenbewijs deel 1 van vóór 1971 is.

Veel mensen verstoppen de gordels van de achterbank onder de zitting. Deze moeten ook gecontroleerd worden. Om het keuringsproces sneller te laten verlopen kunt u voor de keuring de gordels weer boven de zitting brengen.

APK-tip 6

Functioneert de kachelblazer?
Ook dit is een vereiste voor de APK-keuring ivm de voorruitontwaseming.

Auto’s van voor september 1971 zijn niet verplicht een kachelaanjager te hebben.

APK-tip 7

rdwKan de auto eventueel maximaal tot anderhalf uur na de keuring bij het keuringsstation blijven?
De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) heeft een controlerende taak op de APK-keuringsstations en voert daarvoor ook steekproeven uit. Mocht uw auto in de steekproef vallen dan MOET de auto bij het keuringsstation blijven totdat de steekproefcontroleur de auto heeft gekeurd! Deze controleur moet binnen anderhalf uur na de afmelding bij het keuringsstation verschijnen.
U mag dan altijd gebruik maken van onze leenfiets.

Heeft u overige vragen?

APK-keuring is bij ons neutraal!

Over onze APK-keuring

Het neutraal APK-station in Best beschikt over 3 keuringsstraten voor personenwagens, bestelbussen (tot 3.500 kg. en 1.85 m hoog) en caravans. Hier kunt u terecht zonder afspraak. Verder is er een aparte hal voor bedrijfswagens, opleggers en aanhangers boven de 3.500 kg waarin APK-keuringen en tachograaf ijkingen plaatsvinden. Hier kunt u terecht op afspraak. Kleine reparatie’s zoals een lampje of een ruitenwisser vervangen etc. wordt hier als service uitgevoerd.

Boek

Vraag een APK-keuring aan

 

APKvanRijssel

header_hornbach_logo_nl

Hornbach

header_hornbach_logo_nl