APK van Rijssel is gewoon geopend, maar wij hebben wel een paar maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Kom alleen naar de keuring, maximaal 1 persoon per auto. Wij verzoeken je om de overige maatregelen goed door te lezen voordat je naar ons keuringsstation komt.

Ons keuringsstation is volgens reguliere openingstijden geopend. Dit houdt is dat je maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur je auto zonder afspraak bij ons kunt aanbieden voor de APK.

Wel hebben wij een aantal maatregelen genomen om verdere uitbreiding van het Corona-virus te beperken. Wij verzoeken u deze op te volgen.

Kom alleen naar de keuring, maximaal 1 persoon per auto.

Tevens verzoeken wij u om niet naar ons keuringsstation te komen wanneer u (milde) verkoudshouds- of griepklachten heeft.

APK van Rijssel heeft maatregelen genomen om de verdere verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken. Ter bescherming van jezelf en onze medewerkers verzoeken wij je om onderstaande voorschriften op te volgen:

Algemeen

  • Kom niet naar ons keuringsstation wanneer je (milde) verkouds- of griepklachten hebt;
  • Komt zoveel mogelijk alleen naar de keuring; brengt dus geen familie of vrienden mee;

Voor de keuring

  • Betaal met PIN;
  • Leun niet op de balie;
  • Wacht na het aanmelden buiten op de keuring;
  • Wacht niet in de auto;
  • Steek de sleutel op het contact, in plaats van afgeven aan de receptie;

Tijdens en na de keuring

  • Geen toegang tot de werkplaats;
  • Vermijdt de wachtruimte;
  • Houdt minimaal 1,5 meter afstand tot de overige klanten en het personeel;

De receptionisten en keurmeesters zijn normaal gesproken erg betrokken bij onze klanten, maar wij hopen dat je begrijpt dat ze in deze dagen wat meer afstand bewaren.

Een APK-plichtige auto mag nog steeds uitsluitend de weg op wanneer deze een geldige APK heeft. Dit is om de voertuigveiligheid te borgen. Er is dus geen uitstel of ontheffing op de APK-plicht in het leven geroepen vanwege het Corona-virus.

Tot nu toe zijn de wachttijden niet langer dan normaal. We hebben nog genoeg keurmeesters om het aanbod goed aan te kunnen.

Voertuigeigenaren die (milde) verkoudsheids- of griepverschijnselen hebben, kunnen niet naar de keuring. Je mag de APK twee maanden laten verlopen, mits de auto niet gebruikt wordt. In dit geval kun je dus wachten totdat je weer opgeknapt bent. Wordt de auto echter ook gebruikt door iemand anders, dan kun je deze persoon vragen om de auto te laten keuren. Er bestaat namelijk geen ontheffing voor de APK-plicht voor voertuigen van Corona-patienten.

Er zijn momenteel geen indicaties dat er op korte termijn geen APK’s meer uitgevoerd kunnen worden. Maar mocht dit toch gebeuren dan zal APK van Rijssel hier natuurlijk ruimhartig mee omgaan en zal de termijn voor een gratis herkeuring verruimd worden.

 

Voor overigen vragen kun je contact opnemen via onderstaande methodes: