0499 - 37 37 57

In de media

Nieuwe investering in Mobiel A.P.K station

APK-keuring is bij ons neutraal!

A.P.K. van Rijssel zet nieuwe vrachtwagen in voor het verrichten van APK op locatie.

Ralph van Rijssel, die sinds 2011 het Neutraal APK Station en A.R.K. Best , mobiele APK Stations, van zijn vader heeft overgenomen, heeft dit jaar in februari een compleet nieuwe truck met mobiele remmentestbank aan zijn bedrijf toegevoegd. Dit vanwege het grote aanbod van mobiele klanten en de door de RDW steeds hogere gestelde eisen voor het uitvoeren van een goede APK keuring.
A.R.K. Best beschikt over twee mobiele vrachtwagens.
Met deze mobiele APK Stations worden op locatie, voornamelijk bij transportbedrijven en garage bedrijven, APK keuringen en tachograafservice uitgevoerd op alle bedrijfswagens, opleggers en aanhangwagens boven de 3500 kg.
Ook deze bedrijven genieten van de Neutraliteit, eerlijkheid en snelheid van APK van Rijssel.
De nieuwe truck met mobiele remmentestbank bestaat uit een nieuwe DAF CF75, geleverd door T.T.C. van Gog uit Nuenen. De opbouw, het haakarm afzetsysteem plus complete kantoor- en gereedschap unit is geleverd door Daemen Hydrauliek uit Best. De complete mobiele remmentest- en diagnosebank met geïntrigeerd asliftsysteem is in samenwerking met Ralph van Rijssel en Autec VLT Equipment ontwikkeld en geleverd uit Etten Leur.
Als laatste is de stroom voorziening van de remmentestbank door T.R.S. uit Noordwijk gemonteerd.
A.R.K. Best heeft 4 keurmeesters in dienst en werkt uitsluitend op afspraak.
Het Neutraal APK Station in Best heeft 6 keurmeesters in dienst en werkt voor personen auto’s zonder afspraak en voor bedrijfswagens boven de 3500kg en campers op afspraak.
Door de onafhankelijke en eerlijke APK bij van Rijssel krijg je dus geen onterechte afkeur en zit je uiteindelijk het goedkoopst veilig op de weg.

Groeiend Best, Okt 2012

A.P.K. keuren zoals het hoort

Goedkoop blijkt vaak duurkoop

De APK-tarieven liggen bij sommige bedrijven erg uiteen. Er worden tarieven van € 19.95 gevraagd. “Dit kan niet”, zegt Wim van Rijssel van het gelijknamige APK-keuringstation. “Na aftrek van de BTW en RDW-leges blijft er voor de keuring nog € 7.50 over voor ongeveer een half uur inzet van de keurmeester, afschrijving apparatuur, verlichting, verwarming, huisvestkosten terwijl het werkplaatstarief ligt op minimaal € 70. Zo’n garage kan dus pas verdienen als er reparaties uit de APK-keuring komen.”

Vaker dan men weet worden volgens Van Rijssel auto’s op punten afgekeurd die voor de APK geen afkeur mogen zijn. “Officieel moet een afkeuring verplicht bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer worden gemeld. Helaas wordt dit niet vaak gedaan. Dit is voor de RDW ook moeilijk te controleren. Vraag bij afkeur altijd een gemeld afkeurrapport bij Uw garage of keuringsstation. Dan kan men bij de RDW in beroep gaan, indien men het er niet mee eens is. Wij zien deze problemen regelmatig voorbij komen bij een second opinion. Bij afkeur (niet gemeld bij de RDW) in de garage blijkt vaak dat er een kostenplaatje wordt voorgeschoteld van honderden euro’s, terwijl een nieuw ruitenwisserblad van hooguit twee tientjes de enige noodzakelijke reparatie was. Of dat nu gevolgen zijn van onwetendheid of eigen winstbejag, dat kan ik niet zeggen, maar de autobezitter is meer kwijt aan reparaties dan op dat moment nodig was.”

Onafhankelijk

Van Rijssel onafhankelijk APK-station werkt heel anders.
Van Rijssel: “Wij hebben 3 keuringsstraten voor personenwagens en bestelwagens en een keuringsstraat apart voor de vrachtwagens boven de 3500 kg. Personenwagens onder de 3500 kg worden gekeurd zonder afspraak. Keuringen boven 3500 kg zijn op afspraak. Een team van negen vakmensen staat garant voor een eerlijke, objectieve en voordelige betrouwbare APK-keuring. Dankzij onze 4 keuringsstraten hoeven klanten geen afspraak te maken en zijn er geen lange wachttijden. Tijdens de keuring kan men met de keurmeester meelopen of een kopje koffie drinken in de wachtruimte. Wij keuren terecht goed of terecht af. Bij afkeur melden wij bij de RDW het voertuig af op de afgekeurde punten, die op het afkeurrapport vermeld staan. De RDW neemt steekproefsgewijs een herkeuring op een afgemelde auto als bewijs voor een terechte afkeuring of goedkeuring. Dat is 3% van het totaal afgemelde auto’s per jaar. Mocht een auto onterecht goed of afgekeurd worden dan volgen er zware sancties. Mocht een auto afgekeurd worden dan is de herkeuring gratis binnen 14 dagen. Kleine reparaties, o.a. lampjes, ruitenwisserbladen en dergelijke, worden indien mogelijk direct uitgevoerd.

Neutraliteit, daar draait het om bij APK-station van Rijssel aan de Fabrieksweg 1 in Best. Hier worden personenauto’s, bedrijfsauto’s en caravans technisch gekeurd. APK-station van Rijssel is geen garage, repareert geen auto’s en verkoopt geen auto-onderdelen. Daarom is dit keuringstation met recht een onafhankelijke APK partner als het op APK-keuringen aankomt.

Wij nodigen U dan ook graag uit om uw auto te laten keuren door neutraal APK- station van Rijssel.
De keuring is klaar terwijl U wacht en de koffie staat klaar, graag tot ziens.

Vraag een APK-keuring aan

 

APKvanRijssel

header_hornbach_logo_nl

Hornbach

header_hornbach_logo_nl